YETERLİLİK BİRİMLERİ 

Zorunlu Birimler

A1 : İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre ve Kalite

Seçmeli Birimler

B1: Endüstriyel Forklift Kullanımı

B2: Endüstriyel Elektrikli Transpalet Kullanımı

B3: Endüstriyel Elektrikli İstif Makinesi Kullanımı

B4: Endüstriyel Çekici Kullanımı

B5: Sapancılık

GİRİŞ ŞARTI

B1 biriminde adayın, Forklift için “Karayolları Trafik Kanununun 42’nci maddesince düzenlenen Operatörlük Belgesi”ne sahip olması gerekmektedir.

B2 biriminde adayın, Elektrikli Transpalet için “Karayolları Trafik Kanununun 42’nci maddesince düzenlenen Operatörlük Belgesi”ne sahip olması gerekmektedir.

B3 birimlerinde adayın sınavına katılım sağlayacağı yeterlilik birimlerinde tanımlı öğrenme çıktılarını/kazanımlarını içeren bir eğitim programını başarıyla tamamladığını ya da en az 2 yıl ilgili mesleği icra ettiğini belgelendirmesi gerekmektedir.

B4 biriminde adayın, Endüstriyel - Çekici (Çekme Araçları Makineleri) Kullanımı için “Karayolları Trafik Kanununun 42’nci maddesince düzenlenen Operatörlük Belgesi”ne sahip olması gerekmektedir.

Ayrıca; 

1) Islak imzalı başvuru formu,

2) Banka Dekontu,

3) Nüfus cüzdanı fotokopisi,

4) Islak imzalı belge kullanım sözleşmesi ile başvuru yapılabilir.

Mesleği yapmasına engel teşkil eden bir fiziksel engeli olması durumunda başvuru kabul edilmez. 

SINAV ve DEĞERLENDİRME 

TEORİK SINAV

A1, B1, B2, B3, B4, B5 birimlerinden 4 seçenekli çoktan seçmeli test sınavı uygulanır. Her biri eşit puanlı soru sorulacaktır. Her soruya 1,5 dakika cevaplama süresi verilir. Adayın başarılı sayılabilmesi için en az 60 (altmış) puan alması gerekmektedir. 

PERFORMANS SINAVI

A2 birimine yönelik performansa dayalı sınav uygulanacaktır. Adayın, performans sınavından başarı sağlaması için kritik adımların tamamından başarılı performans göstermek koşuluyla sınavın genelinden asgari %80 başarı göstermesi gerekmektedir. 

SINAV DEGERLENDİRME KOŞULLARI

(T1) ve (P1) sınavları ayrı ayrı değerlendirilir. Sınav sonuçlarının geçerlik süresi sınav tarihinden itibaren 2 (İki) yıldır. Yeterlilik birimindeki (T1)'den ve/veya (P1)'den başarısız olan aday bu süre içerisinde başarısız olduğu (T1)'den ve/veya (P1)'den yeniden sınava girme hakkına sahiptir. 

BELGE GEÇERLİLİK SÜRESİ,İÇERİĞİ, YENİLEME / İPTALİ 

BELGE GEÇERLİLİK SÜRESİ

Yeterlilik belgesinin geçerlilik süresi, belgenin düzenlendiği tarihte başlar. Belgenin geçerlilik süresi beş (5) yıldır. 

BELGE YENİLEME 

Beş (5) yıllık geçerlilik süresinin sonunda belge sahibinin performansı aşağıda tanımlanan yöntemlerden en az biri kullanılarak değerlendirmeye tabi tutulur; 

a) 5 yıl belge geçerlilik süresi içerisinde toplamda en az iki yıl veya son altı ay boyunca ilgili alanda çalıştığını gösteren kayıtları (hizmet dökümü, referans yazısı/mektubu, sözleşme, fatura, portfolyo, vb.) sunmak, 

b) Yeterlilik kapsamında yer alan yeterlilik birimleri için tanımlanan uygulama sınavlarına katılmak. Değerlendirme sonucu olumlu olan adayların belge geçerlilik süreleri 5 yıl daha uzatılır.  

BELGENİN İPTALİ

Belge kullanım sözleşmesine aykırı hareket ettiği tespit edilen kişilerin belgeleri askıya alınır.Belgelendirme ve gözetim süreçlerinde yanıltıcı ve doğru olmayan bilgileri kasti şekilde beyan ettiği anlaşılan ve/veya sahte evrak düzenlendiği tespit edilen belgeler iptal edilir. 

İTİRAZ VE ŞİKAYET

Kişi belgelendirme süreci veya yapılan sınavla ilgili itirazda ve şikayette bulunabilir. Bunun için buraya tıklayarak yazılı bir şekilde veya burada bulunan itiraz ve şikayet formunu doldurarak basvuru@onerbelgelendirme.com.tr e-posta adresine ulaştırmak zorundadır. İtiraz sürecini iile ilgili detaylı bilgi için web sitemizi inceleyebilirsiniz.

İLETİŞİM

Bize ulaşın

Yeterlilik Belgelerimiz ve Sınavlarımız hakkında daha detaylı bilgi almak istediğinizde bize ulaşın.

  • Merkez Ofis ve Sınav Alanı: Köseköy Mah. Akarca Sk. No:7 A-B Kartepe/KOCAELİ
  • Telefon: 0850 888 70 25 (Sınav ve Belge Durumu)
  • Telefon: 0262 332 0 444
  • Fax: 0262 332 0 445
  • E-posta: info@onerbelgelendirme.com.tr
  • E-posta: basvuru@onerbelgelendirme.com.tr

Bize Yazın